Ontvangst Op Het Stadhuis

Gepubliceerd op 1 februari 2019 10:19

Ontvangst Op Het Stadhuis : Donderdag 3 december 2015

Een goede avond……..
Ik kreeg van mijn voorzitter een appje. En u weet dat appjes vaak snel en kort geschreven zijn. Dit las ik.

Burgemeester Jan van Zanen afwezig
Geld OP……
De Wethouder komt nu!

U zult begrijpen dat ik schrok.
GELD OP???
Het zal toch niet waar zijn, dat het geld op is en dat daardoor de burgemeester niet kan komen. Ik begrijp best dat Utrecht een duur jaar heeft door de Tour de France, door Tivoli-Vredenburg en allerlei andere zaken. Maar als het geld nu op is , blijft er dan ook niets meer over voor onze bejaarden en zieken in het carnaval?? Vervalt de bescheiden bijdrage van de gemeente dan hiervoor? Nee, dit kan niet waar zijn, dus ik lees de app nog maar een keer.

Burgemeester Jan van Zanen afwezig
Geld…. OF
De Wethouder komt nu!

Ooooh, het geld is niet op. Het is geld of….????
Moet ik nu een keuze maken. Of geld of de wethouder vandaag????
Ook dit lijkt me onwaarschijnlijk. Gelukkig stond er gewoon

Burgemeester Jan van Zanen afwezig, Geldof, de Wethouder, komt nu!

Mijnheer Geldof, wethouder van de Gemeente Utrecht, bedankt voor de ontvangst en uw mooie woorden. Hoewel geld in uw naam zit, is uw portefeuille niet alleen geldzaken maar omvat vele zaken zoals onder andere Openbare ruimte en groen, Leidsche Rijn, Binnenstad en Erfgoed en monumenten.

Die laatste portefeuille, Erfgoed en monumenten, spreekt mij erg aan. Het carnaval in Utrecht bestaat meer dan 60 jaar in deze vorm. Daarvoor waren er andere vormen van feesten, die men vandaag ook carnaval zal noemen. Dan spreekt men toch van een erfgoed. Carnaval is een feest voor iedereen. Laagdrempeligheid is belangrijk. In mijn Prinsschap vertaal ik dit als een carnaval wat toegang geeft voor Jan met de Pet en voor Jan met de Hoed. Zieken, bejaarden, kinderen, eenzamen, voor iedereen zal er carnaval zijn. Voor iedereen geldt mijn motto:

“LAAT HOREN DAT JE ER BENT”

Dit erfgoed moet voor Utrecht blijven bestaan!

In carnavalstijd heet Utrecht Leemput. Jaarlijks starten wij het grote carnavalsweekend door Catrijn van Leemput te eren op de Zandbrug door op haar standbeeldje een krans om te hangen. Ook zij is een monument van Utrecht.

Ik nodig u uit op een van onze activiteiten aanwezig te zijn. Onze carnavalsmiddag voor mensen met een beperking, onze seniorenmiddag voor onze ouderen of onze carnavaslkerkdienst welke voor de 39e maal in de Josephkerk (trouwens ook een monument) gehouden zal worden.
U bent van harte welkom.

Ik dank u.


«